Illustrationer

Madopskrifter

Det Daglige Brød

Bread

Ingredienser
1 pakke tørgær, ca. 500 ml lunkent vand, 1-2 tsk salt, 300 g durumhvede og ca. 300 g hvedemel.

Fremgangsmåde
Gær og salt blandes med godt med melet og det lunkne vand tilsættes.
Dejen æltes med røremaskine i 5 min og hæver 1-2 timer ved stuetemperatur.
Form dejen på en bageplade med bagepapir, og lad det efterhæve 1 time.
Bag brødet 10 min ved 250g, og skru og bag videre ca. 20 min ved 200 g.

MEZE
Et dejligt middelhavsbord med mange delikate småretter lavet at simple råvarer.
Overdådigt og enkelt på samme tid.

Meze

 

Humus Bi Tahina – Kikærtemos med sesampasta

Tabouleh – Salat med bulgur

Dolmades – Farserede vinblade

Tzatziki – Græsk yoghurt/agurkesauce

Kolykithera Keftedes – Courgetfrikadeller

Sardalya Tavasi – Stegte sardiner Meze

Klik for komplet opskrift

 TARTE FLAMBÉE  –  FRANSK UDGAVE AF DEN ITALIENSKE PIZZA.       

4 STK
Dejen:  140g hvedemel, 140g durum, 1/2 brev tørgær,1 spsk olivenolie, 172 tsk salt. og lunkent vand.
Fyldet:  4-6 spsk creme fraiche, 1 lille finthakket rødløg,  100 g revet Roquefort eller anden blåskimmel-ost og 4 skiver serranoskinke.

Bland alle ingredienserne til dejen og tilsæt lunkent vand til dejen er blød og smidig. Ælt godt og land hæve lunt og tildækket ca. 1 time.

Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud og læg på en plade med bagepapir. Smør et tyndt lag cremefraiche på hver pizza, drys det hakkede løg  samt osten over og afslut med en skive skinke.

Bages i ovnen ved 250 grader ca 15 minutter til dejen er gylden og sprød.

sushi

 Det skal du bruge i dit sushi-køkken

 

  • sushiris japanske ris.
  • sushi-zu riseddike.
  • shoyu fin japanske soya
  • wasabi knust grøn japanske peberrod (stærk !!!)
  • nori tørret havtang, der presses til tynde plader, nori tang har et meget højt nærringsindhold
    med flere vitaminer og mineraler i end nogen anden fødevare
  • gari syltet ingefær. spis det efter hver sushi. det renser ganen og er godt for maven.
  • grønt fyld man kan bruge mange forskelling grøntsager
  • fiskefyld nypillede rejer, røget laks, røget makral er lækre i sushi.
    Hvis man bruger rå fisk skal de være den bedste kvalitet og
    have været frossset mindst 24 timer ved -20g for at sikre at alle parasitter er døde
  • andet fyld omeletstrimler.
  • en skål til den kogte ris, helst af træ.
  • træspartel til at røre i risen med.
  • bambusmåtte.
  • en skål med eddike til at dyppe hænderne i.

Klik for komplet opskrift

Portugisisk Fiskegryde med urter og hvidvin

Dejlig smag, skøn duft, sunde råvarer og dekorativ hvad mere kan man ønske sig af et måltid mad.

400 g frisk fladfisk delt i mindre stykker og 400 g rejer friske eller frosne
2 spsk smør og/eller olie
1 løg, 1 fed hvidløg, 1 gulerod, 3 kartofler,1 stængel bladselleri og 1 squash
2 dl grøntsagsboullion
2 dl tør hvidvin
300 g tomater
laurbærblad, purløg, timian og lidt safran
finthakket persille

Snit alle grøntsager og svits dem i nogle minutter i en gryde i fedtstoffet .

Tilsæt boullion, hvidvin og halve flåede,udkernede tomater samt lidt safran og lad det simre til grøntsagerne er møre,
de sidste minutter kommes fisken i og koger med til den er fast og gennemkogt.
Tilsæt rejerne og persillen.

Det hele varmes godt igennem og smages til med salt, peber og timian.

Serveres med friskbagt brød og en god tør hvidvin.

pasta og tomat

Bagels

 

Det var de polske jøder der i begyndelsen af 1900-tallet bragte baglen fra Østeuropa til USA, hvor den især i de senere år har opnået enorm popularitet og den er blevet en fast del af især New Yorkernes menukort.
Bagels blev oprindeligt betragtet som morgenmad, men de bliver nu spist på alle tidspunkter. Bagels er dampbagt, hvilket giver dem en særlig konsistens og de har et karakteristisk hul i midten.
De skæres igennem og ristes før de nydes med forskelligt former for fyld. Kan også serveres som to åbne halvdele.

Bagels

Klik for komplet opskrift

 

Snobrød

 

Bålet

Tænd allerførst et godt bål der kan give mange gløder.
Det tager cirka en time for bålet at brænde til så der Ikke er flere flammer men kun gløder som giver varme til bagningen.

Find passende pinde som afbarkes og spidses i den ene ende. De skal være Ret lange så man ikke selv kommer for tæt på bålet.

Dejen rulles den til lange pølser, som snoes om pindene.Husk jo tyndere brød, desto hurtigere bliver det bagt.
Snobrødet holdes i passende afstand over nogle gløder så det først hæver lidt og derefter bager til det er lysebrunt og lækkert.

 

Brødet

Grundingredienser til 4 personer
25 g. gær
3 dl. vand
1 tsk. salt
1/2 kg. mel
Gæren røres ud i det lunkne vand og salt og det meste af melet tilsættes.
Ælt til dejen er smidig og glat og lad den hæve ca. 1 time under et klæde eller film
Man kan lave forskellige former for snobrød .
Kom revet ost i
Man kan blande skinke skåret i små stykker.
Sæt en pølse på pinden inden dejen snoes omkring pinden.

Snobrød
Klik her for oversigt over alle opskrifterne