Madopskrifter
<< Prev Print Madopskrifter Home Next >>

Portugisisk Fiskegryde med urter og hvidvin

Dejlig smag, skøn duft, sunde råvarer og dekorativ hvad mere kan man ønske sig af et måltid mad.

400 g frisk fladfisk delt i mindre stykker,
400 g rejer friske eller frosne,
2 spsk smør og/eller olie
1 løg
1 fed hvidløg,
1 gulerod
3 kartofler,
1 stængel bladselleri
1 squash
2 dl grøntsagsboullion
2 dl tør hvidvin
300 g tomater
laurbærblad, purløg, timian
lidt safran
finthakket persille

Snit alle grøntsager og svits dem i nogle minutter i en gryde i fedtstoffet .

Tilsæt boullion, hvidvin og halve flåede,udkernede tomater samt lidt safran og lad det simre til grøntsagerne er møre,
de sidste minutter kommes fisken i og koger med til den er fast og gennemkogt.
Tilsæt rejerne og persillen.

Det hele varmes godt igennem og smages til med salt, peber og timian.

Serveres med friskbagt brød og en god tør hvidvin.