Madopskrifter

<< Prev Print Madopskrifter Home Next >>
         

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kornmark

 

Det daglige brød

1/2 pakke gær, 1/2 l vand, 1-2 tsk salt, 400 g durumhvede og ca. 400 g hvedemel.
Man kan også bruge grovere typer hvedemel, speltmel eller andet.

Gæren røres ud i lunkent vand, de andre ingredienser tilsættes
og dejen æltes med røremaskine i 5 min og hæver 1-2 timer ved stuetemperatur.
Form dejen på en bageplade med bagepapir, og lad det efterhæve 1 time.
Bag brødet 10 min ved 250g, og skru og bag videre ca. 20 min ved 200 g.

 

Ved langtidshævet brød bruges 1/4 pakke gær og hævetiden er min. 8 timer i køleskab.

Dejen kan formes som boller eller flutes. Dette forkorter bagetiden med 5 -10 min.